|
italya vize acilll.....
|
|
22-07-2010, 06:31 PM
(Bu Mesaj 22-07-2010 06:34 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : svetik.)
|
|||
|
|||
RE: italya vize acilll.....
(17-07-2010 04:06 PM)seriousman Yazılan: ben istanbul idata'ya iki gün once basvurdum benden kalacak yer için herhangi bir belge veya rezervasyon istemediler.hatta başvuru formunda kalacak yer ile ilgili olan hiçbir yeri doldurmadığım halde hiçbirşey söylemediler.uçak biletimi roma olarak aldım fakat üniversite roma'da olmamasına rağmen yine roma'da kalacak biryer göstermedim:)teslim ettiğm belgerler idata'nın sitesinde yazanlardı.yalnız dun idata'dan aradılar ve tek sorunun alacağım hibe dışında aileminde maddi destekte bulunacağına dair yazı istediler.bu mesela idata sitesinde yazmıyor.italya'nın aylık 900 euro'luk bir harçlık istediğini bunun 480'ini okulun karşıladığını ve geri kalan 420 euro'nunda aile tarafından karşılanması için hesap biligisi istediler. seriousman, benden de bu belgeyi istediler..yani okulun yatıracagı hibe yetersizmiş ailemden bir dilekçe istediler orda masrafımı karsılayacaklarına dair. bir tek onu dediler. ama ben yine babamın maaş bordrosunu ve hesap bilgisini götüreceğim. benim gideceğim şehir floransa,peki ya sizin? ve bu vize işlemlerinden sonra yapmamız gerek ne olucak..aydınlatabilirmisiniz..cunku benim duydugum hibe basvurusu falan yapcakmısız ama bu sürec nasıl oluyor acaba? |
|||
|
22-07-2010, 07:24 PM
(Bu Mesaj 22-07-2010 07:29 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : seriousman.)
|
|||
|
|||
(22-07-2010 01:41 PM)wytzzmf Yazılan: sorun cıktımı serious ? şimdiik bir sorun çıkmadı yazdığım belgeri teslim ettim.ayrıca kredı kartı ekstresı goturmüştüm ona gerek yok dedıler.zaten oradaki kadının ilk olarak yaptığı şey hibe dışında gerekli parayı hesaplamak oldu ve hesap cüzdanını sordu. belgerli verdıkten sonra salı tekrardan ugra dediler ![]() (22-07-2010 06:31 PM)svetik Yazılan:(17-07-2010 04:06 PM)seriousman Yazılan: ben istanbul idata'ya iki gün once basvurdum benden kalacak yer için herhangi bir belge veya rezervasyon istemediler.hatta başvuru formunda kalacak yer ile ilgili olan hiçbir yeri doldurmadığım halde hiçbirşey söylemediler.uçak biletimi roma olarak aldım fakat üniversite roma'da olmamasına rağmen yine roma'da kalacak biryer göstermedim:)teslim ettiğm belgerler idata'nın sitesinde yazanlardı.yalnız dun idata'dan aradılar ve tek sorunun alacağım hibe dışında aileminde maddi destekte bulunacağına dair yazı istediler.bu mesela idata sitesinde yazmıyor.italya'nın aylık 900 euro'luk bir harçlık istediğini bunun 480'ini okulun karşıladığını ve geri kalan 420 euro'nunda aile tarafından karşılanması için hesap biligisi istediler. son 4 aylık maaş bordrosu ve hesap cüzdanını bende götürdüm.onları da alıdılar benden.ayrıca ssk işe giriş belgesini ve iş yerinden orada çalıştığına dair imzalı kağıtta götürmüştüm onu da aldılar.bu arada ben güneye calabriaya gideceğim.vizeden sonrakı süreci tam olarak bilmiyorum öncelike vize çıknca eskisehire(eskisehirde okudugum için) gidip ziraat bankaasından hesap açtıracağım okuldan gelecek hibenin yatması için.hibe başvurusunuda bildiğim kadarıyla okulun uluslar arası ofisi hallediyor biz onla uğraşmıyoruz. |
|||
|
22-07-2010, 10:06 PM
|
|||
|
|||
|
evet oyle hesaba parayı 1 ay falan gec yatırıyorlar.o kadar paraynın 1 2 ay faizlenmesi buyuk para.kar edio okullar bolece.Serious o hibe dısında gerekli parayı nasıl hesapladı??
|
|||
|
22-07-2010, 11:11 PM
|
|||
|
|||
(22-07-2010 10:06 PM)wytzzmf Yazılan: evet oyle hesaba parayı 1 ay falan gec yatırıyorlar.o kadar paraynın 1 2 ay faizlenmesi buyuk para.kar edio okullar bolece.Serious o hibe dısında gerekli parayı nasıl hesapladı?? 900 euroyu 6 ay kalacağım için 6 ay ile çarptı ve 5400 euro toplamda dedi.okul 480 euro çarpı 6 aydan 2880 euro.5400-2880'den 2520 euro yapar dedi.biraz matematik işlemi anlatır gibi oldu ama (benım kalacak surem 6 ay oldugu için 6 ay üzerinden hesapladı)
|
|||
|
29-07-2010, 03:49 PM
|
|||
|
|||
|
merhaba arkadaşlar 26 ağustosta italyaya gideceğim fakat daha vizemi almadım belgelerimi haftaya tamamlayacağım o nedenle vize için önmüzdeki hafta ankaraya başvuracağım sizce ne vizem zaman çıkar. ankaradan vize başvurusu yapan var mı?
|
|||
|
29-07-2010, 09:32 PM
|
|||
|
|||
|
bir de arkadşalr bankadan hesp cüzdanı yerne bankanın verdigi kagort gcerli olurmu hesbımda bu kdr para var die netcede aynı sonuca taşekkül ediyor???
|
|||
|
03-08-2010, 02:55 PM
|
|||
|
|||
|
Arkadaslar merhaba. Bu 900 euro olayını nasıl hallettiniz bir yardımcı olurmusunuz. Bugün idatayı aradım dedim babam emekli annem ev hanımı babamın üzerine bişi yok ne yapmam gerekiyor dediğimde aldığım cevap bişiler bulun dedi. Gideyim işte göstermem gereken 2100 euroyu babamın emekli maaşını çektiği hesap numarasına yatırayım dedim. Olmaz kesinlikle kabul etmezler dedi. Ya kimseyi kandıracak halimiz yok dedim ne gerekiyorsa onu yapalım dedim yardımcı olun dedim biz bişi diyemiyoruz dediler.Yani bir nevi aldatma işine giriyor gibi bişi oluyormus. Bu gidişle vize de alamayacağız.Bu işi halledenler bir yardımcı olsun lütfen.
|
|||
|
03-08-2010, 08:15 PM
|
|||
|
|||
(03-08-2010 02:55 PM)baha Yazılan: Arkadaslar merhaba. Bu 900 euro olayını nasıl hallettiniz bir yardımcı olurmusunuz. Bugün idatayı aradım dedim babam emekli annem ev hanımı babamın üzerine bişi yok ne yapmam gerekiyor dediğimde aldığım cevap bişiler bulun dedi. Gideyim işte göstermem gereken 2100 euroyu babamın emekli maaşını çektiği hesap numarasına yatırayım dedim. Olmaz kesinlikle kabul etmezler dedi. Ya kimseyi kandıracak halimiz yok dedim ne gerekiyorsa onu yapalım dedim yardımcı olun dedim biz bişi diyemiyoruz dediler.Yani bir nevi aldatma işine giriyor gibi bişi oluyormus. Bu gidişle vize de alamayacağız.Bu işi halledenler bir yardımcı olsun lütfen. ben italya vizesi için gerekli belgeler ve aşamalar başlıgının ılk sayfasında anlattıgım gıbı yaptım ve vızemı aldım.hesap babamın maasnın yattıgı hesaptı ve tl hesabıydı aynı hesap uzerınden euro hesabı acıp gereklı mıktar parayı yatırdım ve vızeyı aldım bı sorun cıkmadı. |
|||
|
05-08-2010, 02:01 PM
|
|||
|
|||
|
arkadaşlar bnim bir sorunum var eylül 14 te italyaya gidiyorum uçak biletimi aldım, fakat davet mektubumun orjinali daha gelmedi faxlanmış AB ofisine. ordaki tarihlerde de eylül2010- ocak2011 yazıyo 5 aylık için. fakat benim okulun ilk dönemi şubat sonu bitiyo diye biliyorum. vize alırken sadece eylül ocak arası mı vize verirler yoksa onu uzatma şansım var mı. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|||
|
07-08-2010, 07:47 PM
|
|||
|
|||
|
serious çok tşkler
|
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

(benım kalacak surem 6 ay oldugu için 6 ay üzerinden hesapladı)