Erasmus Forum

Tam Görünüm: Erasmus Vize Genel Bilgi
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
arkadaşlar ben de 2. dönem barcelonaya gideceğim, 1 akademik yıllığına.bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilerle dikkat etmeniz gereken noktaları söylüyorum.

erasmus öğrencisi olarak schengen ülkelerinden birine gidecek olanlara D tipi schengen vizesi verilir. bu da geçici oturma vizesidir.gittiğinizde oturma kartı almak için başvurmanız gerekir. D tipi schengen vizesi ile bulunduğunuz ülkenin dışına çıkamazsınız !!! Ancak schengen ülkeleri arasında sınır kontrolü olmadığı için sorunsuzca gidip gezenler var, ancak yasal olmadığını da belirtmeliyim. Oturma kartı çıkma süresi ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyo, İspanyada yaklaşık 3 ay sürüyormuş, ve bir dönem gidenlere boşuna başvurmayın siz dönerken anca çıkar diyolarmış diye duydum. Eğer ki ben oraya gidince ülke ülke de gezmek istiyorum derseniz C+D vizesi almalısınız. C tipi vize turistik vizedir ve schengen ülkeleri arasında rahatça gezersiniz. Ancak C+D alabilmek için bazı elçilikler sizden bir gerekçe isteyebiliyorlar, bazıları ise rahatça veriyolar. Gelelim transit olarak bir ülkeden geçerek başka bir ülkeye varacak olanlara. Bazı vizelerde ülke adının yanında parantez içinde (+01 TRANS) yazar. Bu size gideceğiniz ülkeye varana kadar başka bir ülkeden 1 transit geçiş hakkı tanır. Eğer vizenizde bu yazmıyorsa başka bir schengen ülkesinden transit geçiş yapamazsınız. Transit geçiş yapacağınızı elçiliğe/konsolosluğa söylemenizde fayda görüyorum. Uçak biletinizi de gösterirseniz size transit geçiş hakkı verirler bence. başka soru olursa sorabilirsiniz. ayrıca ispanyaya gidenlerle kontak kuralım.
onu ispanyada hallediyosun direk. Türkiyede hiç işin yok. Direk ispanya yabancılar polisine gidiyosun ve bir sene daha kalacağını taahhüt eden okuldan kabul belgesini veriyosun uzatıyolar.
Merhabalar,

yaklaşık 20 gün sonra 2 aylık bir süre için Almanya ya erasmus öğrencisi olarak gidicem.Acceptance ım falan herşeyim tam.

yalnız aklım vize işinde kaldı.almanya dan vize almak hem komplike hem de uzun sürebiliyormuş ve en büyük korkum da uçuş tarihimden önce vize alamamak.

Bu nedenle bir yandan da elimdeki yunanistan schengen vizesine güveniyorum.

Daha önce avrupaya hep yunanistan schengen vizesi ile çıktım, pasaport kontrollerinde(ki biri almanya da direkt polis tarafından) hiçbir sorun çıkmadı.

Hala elimde 4 aylık yunanistan vizesi olan 3 yıl süreli pasaportum var.

sorum şu : elimdeki yunanistan schengen vizesi ile direkt olarak almanya ya gidebilirmiyim, yani bu 2 ay lık süre için almanya da bu vize ile kalabilirmiyim, herhangi bir sorun meydana gelirmi?

tabiki almanya ya da vize için başvurucam ama garantim olsun istiyorum.

şimdiden teşekkürler.
schengen vizen warsa kalırsınsorun olmaz. Almanya schengen vizesi kabul eden ülkelerden. Shengen vizen bitincede sana Almanyada yeni schengen vermemeleri yüksek ihtimal o yüzden yabancılar polisinden Almanyada oturma izni alıcaksın , we sana residence card vericekler, o kartla tüm avrupa birliği ülkelerini gezebilirsin.. bnm yaptıım gibi portekizde Smile
arkadaşlar bu erasmuscuların gitmeden önce ne vizesi alması gerekiyor? gideceğimiz ülkede oturma izni almak şart sanırım, öğrenim amacı ile vize başvurusuna schengen verilmiyor anladığım kadarıyla?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referans Adresler