Erasmus Forum

Tam Görünüm: Erasmus Staj+Vize/Yeşil Pasaport
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Arkadaşlar Selamlar,

2 Mayıs tarihinden itibaren 90 gün boyunca Almanya'da Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında bulunacağım. Yeşil pasaportum var ve vize almayı düşünmüyorum. Almanya Büyükelçiliği sayfasını gezinirken şunu gördüm:

"Türk vatandaşlarının Almanya Federal Cumhuriyeti'ne giriş yapabilmeşleri için vize almaları gerekmektedir.

Yalnızca resmi pasaport sahipleri (örneğin: kırmızı, yeşil veya gri) azami 90 günü geçmemek kaydıyla Almanya'da vizesiz bulunabilirler. Bu durum Almanya'da çalışma amacı olmayanlar için geçerlidir."


Şimdi ben staj hareketliliğince Almanya'da bulunacağım için çalışma amacı taşımış oluyor muyum? Yoksa Erasmus öğrencisiyim diyip 90 gün boyunca Almanya'da kalabiliyor muyum?

Şimdiden Teşekkürler.....
Yeşil pasaportun var ise ve pasaport geçerlilik süresi staj yapacağın tarihleri kapsıyorsa bir sorun olmaz.Bunu bence emniyet ile yada Almanya büyükelçiliğini ara sor.
(13-04-2012 06:08 PM)cheleby Yazılan: [ -> ]Yeşil pasaportun var ise ve pasaport geçerlilik süresi staj yapacağın tarihleri kapsıyorsa bir sorun olmaz.Bunu bence emniyet ile yada Almanya büyükelçiliğini ara sor.

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bu kısmı zaten büyükelçilik web sitesinde gezerken görmüştüm. Emniyete sorabilirim ancak büyükelçilik vize ile ilgili sorulara cevap vermiyor.(en azından kendi sitesinde öyle yazıyor). Acaba daha önce yeşil pasaportla gidip de böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Ya da ilk yabancı ülkeye vardığınızda yabancı polisi bu türden bilgileri sorguluyor mu? (ilk defa yurtdışına çıkacağım için bilmiyorumHuh)
Şimdi Bildiğim kadarıyla yeşil pasaportun süresi 3 ay.Benim arkadaş 2 ay staj yapacak ve onun için sorun yok.Biz bu bilgiyi emniyetten aldık.Bence emniyeti ara.
Referans Adresler