Erasmus Forum

Tam Görünüm: Erken Dönüş Hakkında Soru
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Merhabalar. Sorum şu ben şu an hareketliliğime devam etmekteyim ancak 90 gün'ü geçtikten sonra daha dönem bitmeden ülkeye dönme şansı var mı acaba? O zaman hareketliliğim gerçekleşmiş olur mu? bu 90 gün içinde Türkiye'ye geldiğimiz tarihler Erasmus'un gerçekleşmiş olma durumunda sıkıntı yaratır mı yoksa sadece hibe mi keserler?
erasmusun tamamlandiginda gittigin üniversite bir mektup hazirlayacak. Bu mektupda hem transkriptin hem de erasmusu tamamladigina dair bir katilim sertifikasi olacak. Bu kagit olmadan hibenin geri kalanini alamazsin ayrica verilen hibenin de geri alinmasi söz konusu. Düsünsene, birisi kazaniyor ve gidiyor ama hic derslere girmiyor, 5 ay sonra dönüyor ve bi sey olmamis gibi devam ediyor? Yani okula gidip gitmeyenin anlasilmasi icin o kagit önem arz ediyor.

Katilim sertifikasi olmadan erasmus yapmadigin varsayilir ve hibe geri alinir. Ancak okuldan ayrilmadan önce gidip konusur ve bir katilim sertifikasi alabilirsen (gönderirlerse) o zaman hiben ona göre hesaplanir. Staj hareketliligi icin en az 90, ögrenim hareketliligi icin en az 60 gün gecirmis olman lazim. Bunu belgelersen o günler icin hibe ödenir, fazla hibeyi geri ödemen gerekir.

kolay gelsin
Hastalık sebebi ile dönüş yapsam peki? Nasıl bir yol izlemem gerekli?
gecerli sebebi ispatlaman gerekebilir ama yine de muhtemelen hibeyi geri isteyebilirler ki bence de hakkidir. Sonucta tamamlamadigin bir seyin hibesini nasil alacaksin.. Ama yine de önce türkiye'deki üniversitenin uluslararasi iliskiler bölümü ile iletisime gecip onlara sorabilirsin
90 gün doldurulmuş oluyor ama bu süre zarfında. eğer 90 günü tamamlarsam ve hareketliliği dönem bitmeden bitirirsem benden gitmediğim sürenin hibesini geri isterler değil mi? tümünü değil.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler