Erasmus Forum

Tam Görünüm: Vize Problemi Yardım Lütfen
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar ben erasmus ile çek cumhuriyetine gitmiyorum çek cumhuriyetinde okuyorum burda deneyimli arkadaşların yardımcı olabileceğini düşünerek bu foruma yazıyorum.Geçen sene Çek cumhuriyetinde okumaya karar verdim ve çek teknik üniversitesi makine mühendisliği bölümüne başvuru yaptım.Bölümden kabul aldım ve konaklamaya başvurdum yaz aylarında randevu bulamadığım için eylül ayının başlarında randevu aldım ve başvuru için konsolosluğa gittim eksik evraklarım olduğunu söylediler ve 2 hafta sonraya yeni randevu verdiler belgeleri tamamlayıp geri gittiğimde 2 ay sonrasında başvurumun sonuçlanağını söylediler ama söyledileri zaman ilk dönemin ortalarına tekamül ediyordu bende yeşil pasaport sahibi olduğum için çek cumhuriyetine gidip başvuru yapmaya karar verdim uçak biletini alıp praga gittim okuluma başladım oturum ofisine gittiğimde ise yeşil pasaport ile ordan başvuru yapamayacağımı söylediler bende ilk dönemi tamamlayıp okulda ülkeye dönüş yaptım tekrar vize almak için sonrasında randevu alıp belgeleri toplamam uzun zaman aldığı için konsolosluk kısa süreli eğitim vizesine başvuru yapmamı istedi ve evrakları toplayıp başvurumu yaptım.2 haftada sonuçlanır dedikleri vize 2 ay sürdü 1 kerede görüşmeye çağırdılar okulu dondurmak zorunda kaldım ve daha önce 3 ay süreyle schengen bölgede kaldığım gerekçesiyle vize reddi aldım ve gelecek sene için uzun süreli vizeye başvurabileceğimi söylediler.Yazın tekrar belgeleri topladım ve uzun süreli vizeye başvuru yaptım.çok uzun zaman aldı ve bu dönemide dondurmak zorunda kaldım karar yine red uzun süreli vizedende tekrar red aldığımı öğrendim dün şimdi okuluma devam etmek için ne yapabilirim nasıl bir yol izlemem gerekli deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim gerçekten çok zor durumdayım.
Merhaba,

Olayin cok karisik geldi.. Aslinda ilk yesil pasaport ile girdigin donemde 2 ay sonra vizen sonuclanmis olurdu, konsoloslugu arayip sorabilirdin vizenin durumunu ama sen gidip tekrar basvurmussun. Ben de basvurup gitmistim cek cumhuriyetine, sonra vizem cikinca cek'ten almistim (normalde turkiye'den almam gerekiyordu ama sagolsun o zaman yabancilar polisi gitmene gerek yok, biz burdan verebiliriz demislerdi).

Simdi yapman gereken su: Vize icin dogru durust belgelerini topla, her reddin bir sebebi vardir. O sebepleri duzeltip tekrar basvurursan kabul edilirsin. O yuzden neden red verdiklerine dair sana bir kagit vermis olmalari lazim. Bu kagittakileri duzeltip, eksiksiz olarak vize basvunuru yap. Suan basvurursan ikinci doneme yetisebilirsin. Eskiden vize sonuclanmasi 3 ay civarini buluyordu. Simdi max. 2 aya dusurduler. Ayrica su aralar basvurursan daha cabuk cevap alma sansin var, cunku erasmus ogrencileri bu zamanlar basvurmuyor.

Sikinti su ki, cekler kasitli olarak surunduyorlar bizi. Evet vizen konsoloslukta degil de cek cumhuriyetinde onaylaniyor ve orada da asiri bir vietnamlilar kalabaligi oluyor genelde ama yine de o kadar uzun surmemeleri lazim. Bu adamlar senin belgelerini kontrol ediyor. Mesela okul kabul kagidinin dogrulugu icin bizzat okula gidip teyit ediyorlar (ben basvururken erasmus sekreterinin soyledigine gore 2 kere gelmis polis), keza kalacagin yurt icinse, devletin bir sistemi var, yurt senin adina buraya kayit giriyor ve polisler de bu sistemden bakiyor yurtta kaydin var mi yok mu. (eskiden site suydu https://epodatelna.mzv.cz/ ama simdi degistirmisler)

En onemli seylerden biri de gosterecegin para. Hesabinda yeterli miktarda para olmali ve hesabinin aktif bir hesap olmasi gerekiyor. Yani surekli para giris-cikisi olmali. Aksi halde "sirf vize icin" bu hesabi actigini dusunurler. Icinde 1 milyon tl de olsa vermeyebilirler.

gibi gibi.. Neden red verdiklerini bilmedigim icin bir sey diyemiyorum. Ama bu konunun ustune bak, birakma pesini. Ama sana bir tavsiyem daha var. Zaten baslayali cok olmamis ama vize basvurusunda cok zaman kaybetmissin. Cekya yerine baska bir ulkede de okula basvur. Boylece cok zaman kaybetmemis olursun. Cekler vizeni yine redderlerse is basa donecek, ama ayni zamanda baska bir ulkeden kabul alirsan oradan devam edersin..

Ben de isvicre'de yuksek lisans yaptim computer science da. Basvurum kabul olmayabilir diye bir de avusturya ya da basvurdum ve iki okuldan kabul alinca isvicre'yi sectim. Okulum bitti ve hala burada yasiyorum Smile

Yani isini biraz garantiye al ve hayallerinin pesinden kos.

Basarilar.
cevabınız için teşekkür ederim açıkcası umutuzluğa kapılmışdım 2. defa red yedikden sonra ''Uzun dönem vize başvurunuz reddedilmiştir, İlgili açıklama mektubu en kısa zamanda tarafınıza ulaştırılacaktır.''yazan bir email aldım ne zaman ileteceklerini yazmamışlar.
Aslında hatamda ilk oraya gidişimde yeşil pasaport ile başvuru yapmadan gitmem oldu çek cumhuryetinde başvururum diye düşünüp oradada vizeye başvuramadım.
ben de red yedim cek'ten bir kere. Oturum iznim varken, uzatmak yerine turkiye ye gelip tekrar vize basvurusu yapmam oldu ama red verdiler ve bi an once cek'e gidip oradan uzatmam gerektigini soylediler ve hallettim o sekilde.. bu isler biraz sikintili, hele cekler olunca daha fazla. ama pes etmek yok. ugrasmak gerekiyor biraz .. maalesef bu isler boyle yuruyor. biraz psikolojik baski var..
selamlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum, 1 yıl önce amerikadan red yedim , damga falan yok ama pasaportum 10 yıllık hala onu kullanıyorum , erasmus için schengen alacağım sizce tc den parmak izinden amerikadan aldığım reddi görüp sorun çıkartırlar mı, redden önce schengen almışlığımda var, yardımcı olursanız sevinirimSmile
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler