Erasmus Forum

Tam Görünüm: Geri Dönmek İstiyorum
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
3 hafta önce Polonya'ya geldim.Her şey aslında katlanılsa iyi ve hoş gibi ama benim için değil...Ben yapamıyorum.Kararımı verdim geri döneceğim.Erken falan demeyin çünkü buradaki hayat ve okul anlayışı bana çok ters.Ama anı yaşayıp tadını çıkartabilenler içinse hoş bir deneyim buna eminim.Şimdi gelelim asıl soruma.Bundan bir hafta önce Türkiyedeki okuluma mail attım bana eğer erken dönersem hibeyi geri ödeyeceğimi -ki bunu zaten biliyordum kabulüm- devamsızlıkların çoktan girildiğini ve sınıfta kalacağımı-buna şaşırdım beklemiyordum-, hali hazırda almakta olduğum bursumun devamsızlıktan kesileceğini ve dönemimin uzayacağını yazdılar.Fakat gerçekten bunlar olabilir mi?Gerçi şu an o kadar bunaldım ki geri Türkiyeye dönsem bile okula devam etmeyi düşünmüyorum.Hibenin aldığım kadarını ödeyip daha fazla buraya masraf yapmak istemiyorum.Zaten çok büyük zorluklarla buraya gelebildim.Bundan sonrasını yüreğim de kaldırmıyor açıkçası.Dedikleri gibi daha üç-dört hafta da geri dönsem kalır mıyım gelmeden önce ders seçimi yapmıştım.Hiç erasmus yapmamış sayılırsın falan dedi hoca ama belgeler benim hangi tarihlerde yurtdışında olduğum falan hep belli.Yani devamsızlıktan kalma gibi bir durum cidden olur mu ? Daha önce yarıda bırakıp geri dönen var mı? Ya da hali hazırda tanıdığınız yarıda bırakmış biri...
oncelikle gecmis olsun, durumunu az cok anladim.. Ancak bana gore olaya yanlis bakiyorsun.. Ben alkol, sigara vs kullanmam ama yine de yurtdisinda cok uzun sureler kaldim ve suan da bile yurtdisinda yasiyorum.

Ilk gittigimde cok zorlanmistim ben de ama kotu bir sey olmadi aksine daha iyi oldugunu farkettim. Elbette aile, arkadaslar, yemekler vs bir suru sorun, toplamda 4-5 yildir yurtdisinda yasamama ragmen hala bunlarin eksikligi mevcut ama yine de donmeyi dusunmuyorum.

Erasmus bence buyuk bir sans ve elindeki sansi iyi kullan. Dilini gelistir, duzgun arkadasliklar kur, ulkeleri gez, oraya bir daha gidemeyebilirsin o yuzden suan rahatken bunlarin tadini cikarmaya bak.

Devamsizliktan birakilabilirsin elbette ama her hoca ayni degil.. Yani hocasina bagli, belirli sayida dersten kalirsan da (sanirim 2 ya da 3), bursun kesilmesi de gayet tabi. Ama bunlar hic onemli degil, suan kotu hissettigin cok belli, sadece sansina kotu bir yer denk gelmis ya da kafa dengi insan bulamamissin. Ama o sekilde cok var..

sana bir ozel mesaj atiyorum.
Referans Adresler