Erasmus Forum

Tam Görünüm: CAF kira yardımıyla ilgili yardımcı olacak bilgiler
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
CAF için önce internet sitesinden form dolduruyosunuz. Öğrencilere ayrı link var. Sonra başvuru formunun son halini yazdırıp istenilen belgelerle birlikte verilen adrese postalıyorsunuz. Sonra eğer ek belge istenmezse beklemekten başka yapacak bir şeyiniz yok. Ben aylarca bekledim ama geçmiş ayların da ödemelerini yaptıkları için paramı toplu şekilde aldım. Caf'a başvurabilmek için oturma izninizi almış olmanız gerekiyor. Tavsiyem önce oturma izninizi bir an önce halledin ve kalacak yer bulur bulmaz başvurun. Fransa bankalarında hesabınız olması gerekiyor. Bir de doğum belgeniz lazım ( gelmeden nüfus müdürlüğünden mutlaka alın!!!) onun dışında ev ya da yurt nerede kalacaksanız onun anlaşma kopyası, kira ödeme belgesi ve evle ilgili bir fatura (telefon, internet,elektrik) isteniyor. Gelir belgesi istiyorlar öğrenciyim çalışmıyorum gelirim yok diyebiliyorsunuz. Fransa'da her işlem inanılmaz uzun sürüyor CAF bunların en kötüsü. Uzun süre sonra başvurunuz kabul ediliyor ve paralar belirttiğiniz hesaba yatıyor. Sorularınız olursa sorabilirsiniz. 9 aydır Fransa'dayım her işlemim sorunlu geçti her şeyi tecrübeyle öğrendim yardımcı olabilirm.
Ne kadar süre içerisinde geri dönüş yapmışlardı ?
Bir de oturma izni için nereye gidiyoruz. Doğum belgesi dışında istenenler nelerdir

Teşekkürler
Oturma iznimi almam 4 ay sürdü ama normalde o kadar sürmüyor olması lazım. CAF yardımım da geçen ay yattı. Eylülden beri Paris'teyim. Normalde Oturma izni 1-2 ay Caf da 2 ay civarında sürmesi lazım.Ama hiç belli olmuyor süreç uzun olabiliyor. Daha kısa sürede halleden arkadaşlarım var. Doğum belgesi dışında yazdığım belgelere ihtiyacın olacak ve hepsi kalcağın yerle ilgili belgeler. Oturma izni de OFII'den hallediliyor. Buraya gelmeden Türkiye'de Ofii sürecini başlatmış olman lazım.
Merhaba,
Mart ayi basindan itibaren Fransadayim Mayis ayinda OFII kaydimi gerceklestirdim caf yardimina 2 hafta once basvurdum.Bana internet icin sifre vs verdiler.Haziran ayinin yardimi yatacak olarak gozukuyor.Fakat gecmis aylarin tuttarlari gozukmuyor sozlesmede istemediler benden.Residence yoneticisi formlari doldurdu onlari goturdum.Ingilizce bilen biride yok caf kurumunda sagolsunlar.Acaba gecmis aylar sonradan mi odenecek bir bilginiz var mi?Bide soyadimi yanlis yazmislar gunde az calisip ve yavas calisip bu kadar hata yapan tek bunlardir heralde.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler