Erasmus Forum

Tam Görünüm: VİZE VE PASAPORT SÜRESİ SORU
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Arkadaslar aranızda 1 yıllık Erasmusa gidenler acaba kaç yıllık Pasaport aldınız ögrenebilirmiyim .Ülkeye döndükten sonra 3 ay daha geçerli olmalı şartından dolayı acaba 2 yıllık mı almamız dogrudur. Vize verirken sorun çıkarırlar mı acaba , ben 1 yıllık pasaport için başvurdum ama eğer sorun olursa geç olmadan 2 yıllık yaptırmak istiyorum . Fikirlerinizi alabilirmiyim acaba, Teşekkürler.


HuhHuhHuh
Arkadaslar yok mu bir fikri olan . :/
2 yıllık pasaport aldım. 2 yıllık harçtan muaf belgesini okuldan alabilirsiniz. 1 sene gitmeyi düşünüyorsanız mecbur 2 yıllık pasaport almanız lazım. Öbür türlü süre yetmez.
tamam teşekkürler peki ben şimdi belgelerle basvurdm hepsi emniyet müdürlügnde 5 gun oldu basvuralı şimdi ben gitsem 2 sene uzatıcam desem bütün belgeleri sıfırdanm yenıden mı almak zorundayım
(14-08-2014 12:58 AM)celebrian Yazılan: [ -> ]tamam teşekkürler peki ben şimdi belgelerle basvurdm hepsi emniyet müdürlügnde 5 gun oldu basvuralı şimdi ben gitsem 2 sene uzatıcam desem bütün belgeleri sıfırdanm yenıden mı almak zorundayım

Pasaportun basıldıysa evet belgelerini tekrar düzenlemek durumundasın, tüm prosedür tekrar işleyecek. 1 yıllık erasmus yapacaksan pasaportunun geçerlilik süresinin 2 yıl olmasında fayda var. Bunun nedeni genelde konsoloslukların, pasaportunun geçerlilik süresninin sana verecekleri vizenin bitim tarihinden en az 3 ay daha uzun olmasını istemeleridir.
Referans Adresler