Erasmus Forum

Tam Görünüm: 2014-2015 bahar dönemi letonya-rigaya erasmusa gidecek olan var mı ?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
merhaba arkadaşlar 2014-2015 bahar döneminde letonya-rigada Latvia üniversitesine gitmeye hak kazandım.Erasmus için okula online başvuru, uygun bilet bulma,barınma-hostel ayarlama için bilgi almak istiyorum.Ayrıca üniversitenin akademik dili latça ,ülkede en fazla konuşulan ıkıncı dil rusca;1 aylik rusca dıl egıtımı yeterli olur mu ?Üniversitede anladığım kadarıyla erasmus öğrencilerine ingilizce eğitim veriliyormuş;bu konuda daha önce bu üniversiteye gitmiş arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa cok minnete geçmiş olur Smile AngelRolleyes[/size]
Merhaba aynı üniversiteye ben bir yıllığına gidiyorum. Online başvuru, kalıcak yer işlemleri tamam. Ki online başvuru yaparken kalıcak yerini de ayarlayabiliyorsun. Bir aylık rusça eğitimin yeterli olacağını sanmıyorum ama genç nüfus ingilizce biliyormuş o konuda pek bi sıkıntı olmaz gibi. Onun dışında hostel olarak erasmus öğrencilerinin kaldığı Prima ve Reznas var. Rusça kurslar varmış sürekli ve kurs dili ingilizceymiş. Bunun dışında pasaport , vize , oturma izni hakkında sormak istediklerin varsa yardımcı olabilirim.
merhaba bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim Smile bahar dönemi için online başvurular eylülde başlayacakmış o sürede rusça dil kursuna gitmeyi düşünüyorum ne kadar efektif kullanabilirsem dili o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Okulda erasmus öğrencileri için dersler ingilizce veriliyor bildiğim kadarıyla? Ayrıca benim yeşil pasaportum var 3 ay kadar kullanabiliyormuşum ? bu konu hakkında bilgin var mı?
Bu yıl orada okuyan arkadaşıma sorduğumda Rusça kurs dışındaki dersler için Letonca dedi. Tabi bu Rus Dili ve Edebiyatı için. Senin bölümünde durum nasıl bilmiyorum. Evet yeşil pasaportun varsa vize almana gerek yok ve 90 gün orada oturma izni olmadan kalabilirsin. 90 gün sonrası için oturma iznini oradan da alabilirsin.
teşekkürler Smile
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler